HOVEDØEN SOCIAL CLUB

Sjanger: norske slagere fremført som salsa og andre cubanske rytmer
Sted: Oslo

Kontaktperson: Sverre Indris Joner
indris@getmail.no |  +47 91170582

black house, home, house icon  Hovedoen.no

facebook, social, social media icon   Facebook

Bandmedlemmer

Sverre Indris Joner   pianist, bandleder og arrangør
Sergio Gonzalez   vokal, minor perkusjon
Eduardo Cedeño   congas, kor
Tony Charon   trommer, timbales
Harlem Curbelo   trompet
Ole Marius Melhuus   kontrabass

Kan norske slagere gjøres om til salsa fra Cuba? Konseptet for Hovedøen Social Club
Hva hvis vi en dag våknet og oppdaget at Norge plutselig lå i Karibien?
Hva ville skjedd hvis man tok dagens og gårsdagens norske populærmusikk, og flyttet den i tid og sted?
Hva hvis f.eks. Lynni Treekrem eller Marius Müller forsvant i en tidsmaskin som dukker opp i 1950, i øvingsrommet til den legendariske, cubanske pianisten Peruchin?
Hva hvis den karibiske øya St. Croix ikke ble solgt av Danmark/Norge til USA, men ble målet for norsk imigrasjon?

Hovedøen Social Club kjennetegnes for å lage cubanske versjoner av norsk populærmusikk av ikke helt ny dato. Denne usannsynlige fusjonen mellom Havana og Norsktoppen/Grand Prix/VG-lista har gjort at nordmenn over det ganske land trekker på smilebåndet og kjenner det rykker i dansefoten. Og med Sergio Gonzalez ikke helt plettfrie norsk-uttale er soundet ikke til å ta feil av.

Innspillinger
Resultatet er å høre på 3 CDer/DVD fra Hovedøen Social Club. “¡Que viva Noruega!” – leve Norge! – som er direkte sitat fra Sergios ryggradsrefleks når han husker alt han ikke lengter etter på Cuba… Album nummer to ”¡Ay Caramba!” – som vel best oversettes med ”Søren klype!”, ”Jøye meg!” eller ”Fillern” – altså et kraftløst kraftutrykk. Tredje CD “En natt forbi” er også en DVD med opptak fra konsert i Store Studio med Kringkastingsorkestret.

Om besetningen
HSC ble dannet i august 2007 av Sverre Indris Joner med de cubanske musikerne Carlos del Puerto, Pepe Espinosa, Luis Alberto Varona, Sergio Gonzalez og Eduardo Cedeño. Trompetist Luis Alvaro Varona døde året etter av kreft og hans eldre bror Jose Varona tok hans plass i konserten med KORK i 2009. På CD #2 spiller det unge talentet Harlem Curbelo trompet. På trommer og timbales finner man det nye medlemmet Jose ”Tony” Antonio Moreaux Charon som overtar etter Pepe Espinosa (som flyttet til USA). Tony, som bor i København, har bakgrunn fra Afro Cuban All Stars, Carlos Manuel y su Clan og Dan-Son. På bass finner vi den stilskapende musikeren Carlos del Puerto på de tre innspillingene. Mange vil huske hans bakgrunn fra det legendariske cubanske bandet Irakere og fra bandet Cubanisimo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.